Tag Archive | Kualalumpur

Petaling Street

Salah satu tujuan wisata yang saya kunjungi bersama teman-teman kantor sewaktu di Kualalumpur adalah “Petaling Street”.  Petaling Street atau yang biasa dikenal orang dengan China Town terletak di tengah kota Kualalumpur. Dari Hotel Sentral, tempat saya menginap jaraknya sekitar 2 KM. Ditempuh dengan menggunakan Monorel dengan biaya 1,2 RM hanya butuh waktu sekitar 5 menit. Monorel itu semacam kereta api. Ada yang duduk dan ada juga yang berdiri. Tanpa ada pedagang asongan ya guys. So pasti bersih tanpa ada sampah.  Saat saya di Malaysia 1 RM =  Rp 3.846,15 (anggap aja  Rp 3.800,- )

100_4225

Ada apa aja sih di Petaling Street alias China Town? Bayangin aja kamu masuk miniatur negara China. Dari masuk pintu gerbang sampe di ujung jalan ini serba Cina abis. Makanan, lampion di sepanjang jalan. Makanya disebut china town.  Kalau yang suka belanja ya di sini tempatnya. Buka dari sore sekitar jam 5 sampe dengan jam 10.  Mulai dari gantungan kunci, pernak pernik untuk ditempel di Kulkas (Lemari Es), Souvenir, kaos, tas, baju, dan tak ketinggalan pula berbagai makanan dan minuman ala melayu dan cina.

Di sini kamu harus pinter menawar ya. Dan jangan pernah tanya harganya berapa kalau kamu gak ada niat untuk membeli. Bisa marah-marah penjualnya. Gantungan kunci satu papan dengan isi 5 buah itu harganya 5RM. Kaos anak-anak 5 s/d 6 RM. Kalau menawar sampai habis-habisan ya. Bukan pelit, tapi emang begitu. Terbukti Tas Lacoste seharga 180RM bisa saya beli dengan harga 50RM. Teman saya malah lebih gila lagi nawarnya. 😀

Bahasa yang mereka gunakan pun gak beda jauh dengan bahasa Indonesia. Agak mirip lah. Jadinya yang belum mahir banget  bahasa Inggris, nawar dengan bahasa Indonesia  mereka bisa mengerti.

Makanan di sini juga beragam. Yang paling terkesan itu biji nangka bisa maknyus dibakar dengan menggunakan semacam kopi atau apa gitu ya. Gak paham juga.

Waktu ngobrol sama salah satu penjual di sana, ternyata pernah ke surabaya juga beberapa kali. Punya saudara juga yang tinggal di Surabaya. oh My God, sempit kali nih dunia 😀

100_4226

Oke guys, bersambung ke artikel selanjutnya seputar Malaysia ya 🙂

Iklan

Agent Conference in Kualalumpur-Malaysia

In life there is always the first experience. First time going to school, first time going to college, first time going to work, etc. And everybody always and will be experiencing all that things. Isn’t right?

And this is my first experience gone vacation to other country. The lucky country I came to visited was Malaysia. You know how they call themself “Trully Asia”. 

And this is a glance, wherever I gone in Malaysia. Check this out.. 🙂

Departed with “Tiger Air Mandala” Airlines at January 19th, 2014 time 13:35 from Juanda Surabaya airport. Arrived to Kuala Lumpur at 17:20. This plane was really on time, same excatly what is written on ticket. My watch just told me it’s 17:10 that means this flight is really quick than I expected. Frankly someone said “Don’t use Mandala because there is delay often.” But, thank god, this is on time, no delay.

Arrived in International Airport Kuala Lumpur (— at Kuala Lumpur International Airport,International Arrival Hall..)  we directly going to Sentral Hotel  (Hotel Sentral) and this is where me and EAM Business friends stay as long as we in Malaysia until vacation over.

Indonesia

Indonesia

100_4186

In the morning, we take a city tour by using “KL Hop On Hop Off”, we paid 45RM. There is many view and I saw from bus (KL Hop On Hop Off) there are Bird Park, Butterfly park, Kuala Lumpur Bandaraya Council Office, Textil Museum Nation and others office nation. Relax for a while at Masjid negara Malaysia. In this Masjid only muslim tourist can got in. For women whom doesn’t wearing Hijab or men whom wearing short pants, they must wearing a purple cloak.

100_4200

hop on hop off

IMG_20140120_101312

100_4201

100_4218

100_4214

100_4212

The main of agenda  is visiting to AIA office in Kualalumpur, Malaysia to sharing how to become  success . The result from this agenda is provinding this business we must focus and meet to many peoples whoever they are. The main purpose a people to buy  polis insurance to protected their income. Focus, focus and focus to become MDRT 

Salah satu cara nasabah dlm membayar premi lanjutan

Salah satu cara nasabah dlm membayar premi lanjutan

Bu Susi dari Kediri

Bu Susi dari Kediri

IMG_20140120_181120

bersama salah satu agent AIA dari malaysia yang sudah sukses

In the night, we got dinner in Songket Restaurant. What is Songket Restaurant? Check this out: http://gomakan.com/go/songket-restaurant

After that is free. Wherever yo go, just go as yo please. Just don’t get lost and return to Sentral Hotel. Check info about Sentral Hotel here: http://www.hotelsentral.com.my/

The next day, we traveling to Genting Highlands. What we can found out there? So many things off course. Hotel, shops, play ground, casion, etc. My choice is skyway.

100_4227

100_4230

From Genting, with monorail to China town. Riding bs to Central Market, next to Twin Tower Petronas with taxi. Then traveling on foot to Soo, KL City Walk, Sungei Wang, and at last dinner on Jalan Bukit Bintang. 

100_4231

100_4232

IMG_20140121_204900

IMG_20140125_203153

The next day is free time. We can go anywhere but I prefer to sleep. In the 14:00 Malaysia time, back to Kuala Lumpur International Airport going to Indonesia.

See You Next Time Malaysia.

100_4234

There is a mistaken part about picture. There is should be January not Februari. 🙂

To be continued, next time I will write about my traveling (the explanation of all place written above).